A boldogság titkai

Mit szólnál egy boldog és gondtalan élethez?

Tartalomjegyzék

Hogyan legyünk boldogok?

„A dolgok néha jól alakulnak, néha rosszul, de végső soron minden a javunkra válik.”

– Louis Zamperini

Üdv, Kiss Gábor vagyok, a Dietless.hu szerzője.

Különböző magánéleti problémák miatt 2016 nekem nem túl szerencsés év volt.

Egy hosszú öngyógyító folyamat részeként ez a könyv egyfajta terápiaként szolgált számomra, amelyben összegyűjtöttem az összes olyan módszert, amelyet akkor és most is aktívan használok a saját életemben a nehézségek leküzdésére.

Mert kell hogy legyen valami, amivel ki tudod húzni a fejedet a vízből, ha úgy adódik.

Mert egyedül csak Te tudsz segíteni saját magadon.

A boldogság titkai: hogyan legyünk boldogok a mindennapokban

Az optimizmus ereje

2016 elejétől kezdve végigolvastam a boldogságról és a pozitív pszichológiáról szóló szinte teljes szakirodalmat, és egy kezemen meg tudom számolni hány olyan önsegítő könyv jelent meg magyarul, amely ezoterikus maszlagok és spirituális eszmefuttatások helyett azonnal alkalmazható, valódi tudást kínál.

Ezért született meg ez a könyv. Ha már nekem nem állt rendelkezésemre ilyen tudásanyag, amikor szükségem lett volna rá, legalább Neked legyen meg a lehetőséged az azonnali fejlődésre.

Te is lehetsz boldog

Ha van benned akarat és vágy a változásra, az itt található módszerekkel garantáltan képes leszel javítani saját életminőségeden. Mire elolvasod ezt a könyvet, tudni fogod, mit tehetsz a saját boldogságod érdekében.

Ami számít

Elgondolkoztál már valaha az alábbi kérdéseken?

 • Milyen tényezők határozzák meg a boldogságot?
 • Hogyan lehetünk boldogabbak?
 • Öröklődik a boldogságra való hajlam?
 • Miért fontos az optimizmus?
 • Mennyire számítanak a társas kapcsolatok?
 • A pénz vajon boldogít?

Saját élete szempontjából mindenki választ szeretne kapni ezekre a kérdésekre, és természetes, hogy a pszichológia területén keresi a válaszokat. Ekkor érhet a meglepetés, hiszen a pszichológia a kétezres évek elejéig következetesen elhanyagolta az élet pozitív oldalát.

A boldogság 3 alappillére

Ha szeretnél változtatni az életeden, három kiemelt gyakorlási területre érdemes koncentrálni:

Mentális tréning

Mentális tréning: magában foglalja az életcélok fontosságát, az optimista szemléletet, a tudatos jelenlétet, a flow élményét és a tökéletesség mellőzését.

Társas tréning

Társas tréning: magában foglalja a hála megélését, a társas kapcsolatok fontosságát, mások önzetlen megsegítését és a megbocsátás szerepét.

Fizikai tréning

Fizikai tréning: magában foglalja a rendszeres testmozgást, a helyes étkezést és a minőségi pihenést, valamint a stresszoldó meditáció alapjait.

Az optimizmus tanulható

Nézd a dolgok jó oldalát, lásd meg a jót a rosszban, húzz hasznot a kételkedésből, legyél derűlátó a jövőddel vagy a világ jövőjével kapcsolatban, vagy egyszerűen csak bízz abban, hogy ez a nap is sikerülni fog.

Jól jegyezd meg

 • Képes vagy változtatni a sorsodon
  A boldogság 50%-ban genetikailag öröklött, 10%-ban külső körülmények alakítják, de 40%-ban a Te cselekedeteidtől függ.
 • Az értelmes célokkal teli élet a boldogság egyik alapvető feltétele
  A boldogsághoz szemléletváltásra, az élettel és a világgal kapcsolatos pozitív hozzáállásra, életcélokra, folyamatosan megújuló izgalmas kihívásokra és örömet okozó tevékenységekre van szükség.
 • Boldogság = önelfogadás + önmegvalósítás
  A boldogság az, amikor mersz és tudsz önmagad lenni, és képes vagy megvalósítani önmagadat. Amikor megtalálod az ideális énedet, képes vagy irányítani az életedet, és elégedett vagy magaddal és a körülötted zajló dolgokkal.

Gondtalan élet egyszerűen

A boldogság titkai

A boldogság titkai: hogyan legyünk boldogok a mindennapokban

A kutatások szerint az optimista és boldog emberek jóval tovább élnek a pesszimistákhoz képest, egészségesebb szokásokat alakítanak ki, alacsonyabb a vérnyomásuk, és hatékonyabban működik az immunrendszerük a kevésbé boldog emberekhez képest. Sőt, egyes szociálpszichológusok a tartós boldogságszintből vagy annak hiányából képesek következtetni az egészségi állapotra és a várható élettartamra.

A boldogság hatással van a munka világára is. A boldog emberek átlagosan több pénzt keresnek, hatékonyabb teljesítményt nyújtanak a munkában, jobb döntéseket hoznak, és nagyobb hasznot hajtanak a munkahelyüknek. A boldogság önmagában mintegy 10%-kal növeli meg az alkalmazottak munkateljesítményét.

És akkor még nem említettük az alábbi hatásokat:

 • Az optimisták jól kezelik a nehéz helyzeteket, és képesek több lehetőséget teremteni maguknak
 • Az optimizmus és a boldogság növeli az élettel való elégedettséget, és véd az öregedés romboló hatásaival szemben
 • A társas optimizmusnak köszönhetően – amikor eleve arra számítasz, hogy mások kedvelni fognak – az emberek még jobban kedvelnek
 • Az optimista és boldog emberek sikeresek, tele vannak élettel, és magabiztosak
 • Az optimista és boldog emberek kiegyensúlyozottan tekintenek önmagukra, és kisebb valószínűséggel mutatják a depresszió vagy a szorongás tüneteit
 • Az optimista gondolatok javítják az általános jóllét állapotát

Megéri boldognak lenni, mert a boldog emberek hosszú és egészséges életre számíthatnak.​

A könyv fejezetei

A boldogság titkai az alábbi stratégiákon alapulnak – avagy a könyv fejezetei:

MENTÁLIS TRÉNING

1. Legyenek céljaid

Életcélok nélkül nincs boldog élet. Kell, hogy legyen valami, amiért minden egyes reggel érdemes kikelned az ágyból.

2. Légy optimista

Gyakran látod borúsan az életedet? Ne aggódj, ez a fejezet segít az optimista életszemlélet kialakításában.

3. Törekedj a tudatos jelenlétre

Mi lenne, ha létezne egy olyan módszer, amely segít kordában tartani a negatív gondolatokat. Van ilyen, úgy hívják, hogy tudatos jelenlét.​

4. Légy Te a mérce

Az emberek a társas összehasonlítás révén ítélik meg önmagukat. E fejezet elolvasása után másként fogod látni a világot.

5. Éld át a flow élményét

Biztosan Te is éreztél már olyat, hogy az idő hirtelen elrepült, és lúdbőrözött a karod a gyönyörűségtől. Mostantól még több ilyenben lesz részed.

6. Felejtsd el a tökéletességet

A tökéletesség csupán illúzió, nem létezik. Ebből a fejezetből megtudhatod, hogy miért nincs értelme a maximalizmusnak, és mit tehetsz ellene. 

7. Válts nézőpontot

A boldogság az, amikor mersz és tudsz önmagad lenni, és képes vagy megvalósítani önmagadat.​ Stratégiák az életszemlélet tudatos megváltoztatására.

TÁRSAS TRÉNING

8. Segíts másokon

Van egy ősi kínai mondás, amely így szól: „Ha egy életnyi boldogságra vágysz, segíts valakinek.” Megtudhatod, hogyan segíthetsz másoknak úgy, hogy közben ne használjanak ki.

9. Légy hálás

A boldogság egyik titka, ha értékeled a körülötted lévő dolgokat, és hálás vagy az élet apró csodáiért.​ Tippek a hálaérzet fokozására.

10. Ápold a kapcsolataidat

Van olyan személy a környezetedben, akit hajnali négykor is felhívhatsz a problémáiddal? Ha nincs, ez a fejezet Neked szól.

11. Légy képes a megbocsátásra

Ha fejben úgy döntesz, hogy képes vagy megbocsátani a másiknak függetlenül attól, hogy bocsánatot kért-e vagy sem, a lelki sebeid hamarabb begyógyulnak, és a saját egészséged fogja meghálálni Neked, amiért Te voltál az okosabb.​

FIZIKAI TRÉNING

12. Étkezz jól

Egészséges életmód nélkül nincs hosszú és boldog élet, és az egészséges életmód fontos részét képezi az, hogy tudatosan odafigyelsz a helyes étkezésre. De milyen a helyes étkezés? Kiderül ebből a fejezetből.

13. Mozogj rendszeresen

A testmozgás vitathatatlanul a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja a jó közérzetnek, valamint a mentális és fizikai jóllétnek.​ Ötletek és módszerek a rendszeres testmozgás szokásának kialakítására.

14. Pihenj eleget

A NASA katonai pilótákkal és űrhajósokkal végzett kutatásai igazolják, hogy 40 perc délutáni szundítás 34%-kal növeli meg a teljesítményt és 100%-kal az éberséget. Hogyan ébredj kipihenten? Kiderül ebből a fejezetből.

15. Meditálj

A meditációnak túl sok előnye van ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyd – egy végtelenül egyszerű önfejlesztő eszközről van szó, amelynek semmi köze a valláshoz és az ezotériához. Most megismerheted a meditáció alapjait.

16. Élményeket szerezz, ne tárgyakat

Közkeletű nézet, hogy a pénz és az anyagi javak birtoklása boldogsággal tölt el. De vajon valóban így van? Megtudod ebből a fejezetből. Plusz megtanulhatsz az élet igazi élményeire koncentrálni.

Nézzük, mit kapsz még...

Gyakorlatias ötletek

Több mint 200 oldalon rengeteg ötlet, tipp és módszer, amelyeket akár már ma alkalmazhatsz a saját életedre.

100% magyar helyzet

Külön fejezet foglalkozik a magyar helyzettel és a magyar kutatási eredményekkel, hogy tudd, milyen vagyunk, mi magyarok.

A boldogság élettani hatásai

Szeretnél sokáig élni? A boldogság titkai évekkel hosszabbíthatják meg a várható élettartamodat.

Elgondolkodtató adatok

Hogy másként lásd a világot, és megértsd: a boldogság csupán nézőpont kérdése.​

Kutatási eredmények

Mi az, ami működik, és mi az, ami nem a boldogság tudományában. Most megtudhatod.

Inspiráló idézetek

80 db válogatott idézet a szerző saját gyűjteményéből, hogy inspirációt meríthess belőlük a mindennapokban.

Plusz az ingyenes bónuszok

33 kedvenc recept kupon

Exkluzív e-könyv kupon 1000 Ft értékben. A könyvben: bevezetés az egészséges táplálkozásba, valamint zöldség és gyümölcs alapú receptek változatosan.

Online konzultáció

Egy óra konzultáció 3500 Ft értékben. Ha bármilyen kérdésed van, vagy azt szeretnéd, hogy a szerző csak Veled foglalkozzon, személyes konzultációt kérhetsz e-mailben vagy Skype-on.

Meglepetés ajándék

Szeretnéd tudni, mi a meglepetés? Természetesen nem árulhatjuk el, hiszen akkor ugye már nem is lenne meglepetés. Azért örülni fogsz neki, majd meglátod.

Mennyibe kerül mindez?

MOMENTUM CSOMAG

A BOLDOGSÁG TITKAI

2 490 Ft

 • E-könyv-olvasói formátum (.epub és .mobi)
 • Névre szóló e-könyv (.pdf)
 • 33 kedvenc recept e-könyv kupon
 • Ingyenes online konzultáció
 • Meglepetés ajándék!

ÖRÖK ÉLET CSOMAG

A BOLDOGSÁG TITKAI

4 590 Ft

 • Exkluzív keményfedeles kiadás
 • Sorszámozott és dedikált példány
 • 33 kedvenc recept e-könyv kupon
 • Ingyenes online konzultáció
 • Meglepetés ajándék!

Két lehetőség közül választhatsz:​

1. Fizetés átutalással vagy PayPal használatával: a megrendelt könyvet azonnal elküldjük Neked, amint a rendelés ellenértéke megérkezett hozzánk. 

2. Fizetés utánvéttel: a könyvet házhoz szállításkor a futártól vagy csomagautomatából veheted át.

A számlát a rendeléskor megadott névre és címre állítjuk ki, és postán vagy e-mailben küldjük el neked. 

Kiss Gábor

​A szerzőről

​Kiss Gábor a mediterrán életmód elkötelezett híve, ​2008 óta törekszik az egészségtudatos életre. Azóta, ha csak teheti, mindent elolvas a témában, és két saját könyve is megjelent az életmódváltásról.

Ki nem állhatja a szenzációhajhász, tudománytalan zagyvaságokat és a hazug marketinggel profitot elérő cégeket. Szeret a konyhában improvizálni, egészséges finomságokat alkotni.

​​Bár nem mindig sikerül, de igyekszik időt találni a sportra, meditálásra, aktív életre. Mindemellett érdeklődéssel követi a modern táplálkozástudomány és a pozitív pszichológia legújabb eredményeit​.

Kell ez Neked?

Ez a könyv Neked szól, ha azt hiszed, hogy a sors csak szerencse függvénye, és nem mindenkinek jár a boldogság. Rá fogsz jönni, hogy igenis képes vagy változtatni a sorsodon, és Te is lehetsz boldog és elégedett, mint bárki más a világon

MOMENTUM CSOMAG

A BOLDOGSÁG TITKAI

2 490 Ft

 • E-könyv-olvasói formátum (.epub és .mobi)
 • Névre szóló e-könyv (.pdf)
 • 33 kedvenc recept e-könyv kupon
 • Ingyenes online konzultáció
 • Meglepetés ajándék!

ÖRÖK ÉLET CSOMAG

A BOLDOGSÁG TITKAI

4 590 Ft

 • Exkluzív keményfedeles kiadás
 • Sorszámozott és dedikált példány
 • 33 kedvenc recept e-könyv kupon
 • Ingyenes online konzultáció
 • Meglepetés ajándék!

Gyakori kérdések

Milyen formában kapom meg a könyvet?

Mikor kapom meg a könyvet?

Hogyan tudok fizetni?

Tudnál ajánlani további könyveket, hogy képben legyek?

Melyek a megrendelés lépései?

Hogyan vehetem át a könyvet?

Mi az a csomagautomata?

Mi az a Dietless.hu?


Ui.: Van a közgazdaságtanban egy fogalom, amely Pareto-elv néven vagy 80/20-as szabályként ismert. Vilfredo Pareto olasz közgazdásztól származik, és azt mondja ki, hogy egyes jelenségek esetében a következmények 80%-a az okok mintegy 20%-ára vezethető vissza.

Ugyanezt az elvet alkalmazom a boldogságra is: a boldogságszint 80%-os növekedéséért az erőfeszítések első 20%-a felel.

Mit értek ez alatt? Elolvashatod az összes könyvet a boldogságról, de amíg nem cselekedsz, amíg nem próbálod ki az elméletet a valóságban, nem sok pozitív dolog fog történni az életedben.

Cselekvés nélkül az információ semmit sem ér.

A hosszú, boldog és gondtalan életet választom!